RegioJet chce dohodu o prípojoch pri zmeškaných vlakoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlaková suprava RegioJet
Vlakový dopravca RegioJet oznámil ukončenie prevádzky vlakov na trati Bratislava - Košice. Foto: archívne, SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 29. apríla (WebNoviny.sk) – Súkromný dopravca RegioJet, a. s. sa chce dohodnúť so štátnou Železničnou spoločnosťou Slovensko, a. s. (ZSSK) na zabezpečovaní vzájomných prípojov medzi zmeškanými vlakmi. Zdôvodňuje to častými prípadmi, keď pre mierne zdržania spôsobené výlukami na hlavnej trati nepočkajú štátne vlaky na žlté expresy a odídu bez cestujúcich, ktorí na ne už mali aj zakúpený lístok a chceli v Košiciach prestúpiť.

Najväčšie komplikácie podľa RegioJetu vznikajú vtedy, keď ujde cestujúcim posledný prípojný vlak, napríklad REX 1915 Poloniny s odchodom z Košíc do Humenného o 23:04. Sú tak nútení zaplatiť si drahý taxík, alebo nocovať na železničnej stanici a čakať na prvý ranný spoj.

„Chceme sa dohodnúť so ZSSK na vzájomnom čakaní na zmeškané spoje. Veď je absolútny nezmysel, aby sa našim spoločným zákazníkom takto znepríjemnilo cestovanie a naše vlaky na seba pre meškania, ktoré vznikajú z dôvodu výluk na trati či iných vonkajších neovplyvniteľných okolností, nenadväzovali,“ povedal majiteľ RegioJetu Radim Jančura.

Ak dispečer súkromného dopravcu dostane informáciu, že v zmeškanom vlaku ZSSK sú cestujúci, ktorí majú prípoj na vlak RegioJet, má zaistiť prípoj a čakanie na zmeškaný vlak ZSSK. „Pravidelne takto vyčkávame napríklad v Košiciach či v Bratislave,“ uviedol Jančura. Generálneho riaditeľa štátneho dopravcu Pavla Gábora už dvakrát žiadal o stretnutie a vyriešenie tejto situácie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RegioJet