Ceny ropy rástli, reagovali na rozsiahli požiar v Alberte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Provinciu Alberta ničí požiar, vyhlásili stav ohrozenia
Mohutný lesný požiar si vynútil evakuáciu 88 000 obyvateľov. Plamene zničili alebo poškodili okolo 1600 domov a iných budov a rozšírili sa na plochu s rozlohou vyše 10 000 hektárov. Foto: The Canadian Press via AP

NEW YORK 6. mája (WebNoviny.sk) – Ceny ropy vo štvrtok rástli. Pod tento vývoj sa podpísal rozsiahly požiar v kanadskej provincii Alberta. Kapacita produkcie ropy v Kanade sa znížila, niektoré veľké ropovody boli zatvorené pre evakuáciu ľudí. Ceny ropy Brent sa posilnil o 39 centov na 45,01 USD za barel. Americká ropa vzrástla o 54 centov na 44,32 USD za barel.

Alberta zápasí s lesnými požiarmi. Zďaleka najrozsiahlejší z nich zúri v oblasti okolo mesta Fort McMurray na severovýchode Alberty, ktoré podľa premiérky provincie Rachel Notleyovej zostáva najhoršie postihnutým sídlom.

Obrazom: Rozsiahly požiar v kanadskej provincii Alberta

Ceny zlata vo štvrtok klesli. Oslabili štvrtý deň po sebe. Pred zverejnením správy z amerického trhu práce vyvinul na zlato tlak dolár. Americký dolár voči košu svetových mien stúpol. Spotová cena zlata do 18:07 GMT klesla o 0,5 % na 1 272,23 USD za uncu. Ceny zlata na americkej komoditnej burze klesli o 0,2 % na 1 272,30 USD za uncu.

(1 EUR = 1,1439 USD)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia