Malé Krasňany spustili ďalšie dve etapy výstavby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 23. augusta (WBN/PR) – Rezidenčný projekt Malé Krasňany na pomedzí Nového Mesta a Rače vstúpil naraz do 3. a 4. etapy. Nové byty majú byť hotové v októbri.

Mimoriadne úspešný projekt rezidenčného bývania Malé Krasňany sa začal stavať v lete minulého roku a práve v týchto dňoch sa začína výstavba 3. a 4. etapy. „Obe etapy sú už vo výstavbe. Momentálne máme štyri rozostavané budovy, z ktorých prvú skolaudujeme už v októbri,“ informuje obchodný riaditeľ Lucron Development, Peter Kavecký.

Posledná, piata etapa sa začne na jeseň. Ako dodáva P. Kavecký, výhodou tohto koncepčného riešenia je, že pôjde o spoločnú stavbu, ktorá urýchli proces a prví obyvatelia nebudú dlhodobo bývať v rozostavanom areáli. „Snažili sme sa urýchliť etapizáciu práve s ohľadom na komfort bývania prvých rodín, ktoré sa do Malých Krasňan nasťahujú, upresnil.

V projekte je naplánovaných viac než 300 bytov a 150 apartmánov, ukončenie je v roku 2018.

Ceny nových 3-izbových bytov začínajú približne na sume 150-tisíc eur. Pridanou hodnotou každého bytu je kvalitný štandard výbavy v cene bytu. Výhodou tejto výnimočnej lokality pri vinohradoch pod Malými Karpatmi je príroda v pešej dostupnosti, ale aj dojazd do centra mesta okolo 10 minút autom, hromadnou dopravou či bicyklom.

Investor bytových domov začal v apríli tohto roku výstavbu novej svetelnej križovatky na Račianskej ulici pri administratívnej budove Reding Tower. Križovatka bude spájať hlavnú cestu s príjazdovou cestou k bytovkám a potenciálne aj s vinohradmi. Lokalita dostane aj ďalšie vylepšenia. „Momentálne sme dokončili dizajnovú protihlukovú stenu, ktorá oddeľuje vozovňu Krasňany od obytnej zóny. V areáli rezidenčných bytov pribudne malý domový retail v podobe predajne potravín, ďalej škôlka, kaviareň, multifunkčné športovisko a detské ihrisko,“ hovorí P. Kavecký.

Benfitom pre nových obyvateľov Malých Krasňan bude tiež vybudovanie napojenia na cyklotrasu Jurava. Nadštandardným riešením obytnej zóny bude aj 70 parkovacích miest pre návštevy, čo je v Bratislave skôr výnimkou ako pravidlom. Celková výška investície projektu je 1,2 milióna eur.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať