Hyunnam rozšíri výrobu na Slovensku, prácu nájde 240 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Výroba
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 21. októbra (WebNoviny.sk) – V priemyselnom parku v Krásne nad Kysucou by malo vzniknúť 240 nových pracovných miest. Spoločnosť Hyunnam SK totiž plánuje rozšíriť svoju výrobu. V parku postaví nový závod na výrobu odlievaných komponentov pre automobilový priemysel. Do výstavby novej výrobnej haly a do nových technológií chce investovať takmer 17 miliónov eur.

„V rámci vývojového trendu v oblasti dodávok automobilových komponentov sme maximálne využili stratégiu teritoriálneho približovania dodávateľských závodov k montážnym závodom, čím účelne znižujeme logistické náklady a zvýšime tak flexibilitu v regióne finálneho výrobcu, ako sú spoločnosti Kia Motors Slovakia a Hyundai Motor Manufacturing Czech“, povedal prokurista spoločnosti Joo Yeol Lee.

V závode sa budú vyrábať plastové moduly pre sedadlá, interiérovo – exteriérové časti, moduly pre čisto exteriérové vybavenie a nové moduly lampových častí. „Paralelne sa pristúpi k modernizovaniu výrobného procesu. Najmä vo fáze projekcie a mechanickej, nástrojovej či elektrickej konštrukcii. Vytvorí sa nový koncept plastového modulu podľa požadovaných zákazníckych modifikácií,“ konštatoval investor.

Spoločnosť Hyunnam SK pôsobí na Slovensku od roku 2014. Od svojho založenia výrobný závod vyrobil približne 910 tisíc komponentov. V súčasnosti zamestnáva 90 pracovníkov. Spoločnosť v rámci vývozu vyrábaných komponentov spolupracuje najmä s európskymi odberateľmi. Do krajín Európskej únie je exportovaných 63 % celkovej výroby. Zvyšný percentuálny podiel vo výške 37 % predstavuje export do Ázie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia