Pre emisný škandál vyšetrujú šéfa dozornej rady Volkswagenu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Volkswagen
Foto: ilustračné, SITA/AP

BERLÍN 6. novembra (WebNoviny.sk) – Nemecká prokuratúra rozšírila prešetrovanie emisného škandálu nemeckej automobilky Volkswagen a zahrnula do neho aj šéfa dozornej rady Hansa Dietera Pötscha. Informovala o tom v nedeľu automobilka Volkswagen. V septembri 2015, kedy bola odhalená manipulácia emisných testov dieselových motorov Volkswagenu v USA, bol Pötsch finančným riaditeľom automobilky.

Volkswagen vo vyhlásení uviedol, že prokuratúra v nemeckom meste Braunschweig vyšetruje dvoch členov dozornej rady vrátane Pötscha, ale nezverejnila meno druhej osoby. Prokuratúra už skôr začala vyšetrovanie bývalého generálneho riaditeľa Volkswagenu Martina Winterkorna a ďalšieho nemenovaného manažéra pre tvrdenia, že dostatočne včas neinformovali investorov.

VW uviedol, že „na základe dôkladného preskúmania internými a externými právnymi expertmi“, spoločnosť opätovne potvrdzuje svoje presvedčenie, že členovia predstavenstva si splnili svoje povinnosti v oblasti poskytovania informácií na základe nemeckého zákona o kapitálových trhoch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Volkswagen