Google vytvorí v Británii tritisíc nových pracovných miest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Google
Foto: SITA/AP

LONDÝN 16. novembra (WebNoviny.sk) – Americká internetová spoločnosť Google plánuje rozšíriť svoju základňu vo Veľkej Británii a vytvoriť tak do tritisíc nových pracovných miest. Firma v súčasnosti má v Británii približne 4 tis. zamestnancov. Generálny riaditeľ Google Sundar Pichai uviedol, že jeho firma vybuduje komplex s plochou 60 tis. štvorcových metrov vedľa svojho nového objektu v londýnskej štvrti King’s Cross.

Rozhodnutie Googlu rozšíriť londýnsku základňu sa považuje za dobrú správu pre britskú vládu, keďže perspektíva odchodu krajiny z Európskej únie vytvára ekonomickú neistotu. Britský minister financií Philip Hammond povedal, že utorkové oznámenie firmy Google o rozšírení svojho londýnskeho centra „je veľkým prejavením dôvery voči vedúcej pozícii Británie ako globálneho technologického centra.“

Generálny riaditeľ spoločnosti Google pre BBC povedal, že Británia zostáva atraktívnym miestom pre podnikanie, ale otvorené hranice a voľný pohyb kvalifikovaných pracovníkov sú dôležité. Zatiaľ nie je jasné, aké pravidlá pre pohyb cez hranice sa prijmú po tom, ako Británia z EÚ vystúpi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Philip Hammond
Firmy a inštitúcie GoogleGoogle+