Počet cudzincov pracujúcich na Slovensku neustále rastie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Automobilka, zavod
Foto: SITA/Vladimír Buzna

BRATISLAVA 22. novembra (WebNoviny.sk) – Ku koncu októbra tohto roka pracovalo na Slovensku 34,2 tisíca cudzincov. V porovnaní s októbrom minulého roka ide o nárast takmer o 10 tisíc osôb. Najpočetnejšie zastúpenie na slovenskom pracovnom trhu majú občania Rumunska. Tých ku koncu minulého mesiaca na Slovensku pracovalo 7,5 tisíc, čo je medziročne viac o 1,4 tisíca osôb. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnilo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Na druhej priečke sú občania Srbska, ktorých prišlo za prácou na Slovensko 4,6 tisíca. Oproti októbru vlaňajška tak počet občanov Srbska pracujúcich na Slovensku stúpol o 3,8 tisíca. Nasleduje Česká republika, ktorá zaznamenala na konci minulého mesiaca 4 tisíc svojich občanov pracujúcich na Slovensku, čo je medziročne viac o 914 ľudí.

Každý tretí cudzinec na Slovensku pracoval ku koncu minulého mesiaca v Bratislave. V piatich okresoch hlavného mesta Slovenska bolo totiž zamestnaných 10,1 tisíca cudzincov. Nasleduje okres Trnava, ktorý koncom októbra zaevidoval vyše 5,1 tisíca zamestnaných cudzincov. Úrad práce v Čadci vykázal vyše 1,1 tisíca pracujúcich občanov pochádzajúcich z iných krajín. Naopak, len traja cudzí štátni príslušníci pracovali v októbri v okrese Gelnica.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia