Facebook zamestná vo Veľkej Británii stovky ďalších ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Facebook
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. novembra (WebNoviny.sk) – Americká spoločnosť Facebook Inc prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť zväčší svoju prítomnosť vo Veľkej Británii o 50 percent, keď v roku 2017 otvorí svoje nové londýnske sídlo. Americký technologický gigant prijme v Británii ďalších 500 zamestnancov vrátane inžinierov, pracovníkov marketingu, projektových manažérov a predajcov. Informoval o tom pondelok portál bbc.com.

„Veľká Británia zostáva jedným z najlepších miest pre pôsobenie technologickej spoločnosti,“ uviedla Nicola Mendelsohnová, viceprezidenta Facebooku pre Európu, Blízky východ a Afriku. „Mnohé z týchto nových pozícií budú pracovnými miestami pre vysokokvalifikovaných inžinierov, keďže Veľká Británia je domovom našej najväčšej inžinierskej základne mimo USA,“ konštatovala Mendelsohnová.

Po britskom referende, v ktorom sa voliči vyslovili za odchod krajiny z Európskej únie, sa objavili dohady, že medzinárodné spoločnosti by mohli opätovne zvážiť investície v Británii. Avšak oznámenie Facebooku prišlo iba týždeň po tom, ako spoločnosť Google ohlásila investíciu do nového londýnskeho sídla v sume 1 mld. britských libier (GBP) a vytvorenie 3 tis. pracovných miest do roku 2020, dodal portál bbc.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Facebook