Slovak Telekom dostal pokutu od regulačného úradu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Deutsche Telekom
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 21. novembra (WebNoviny.sk) – Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) zastavil správne konanie proti spoločnosti Slovak Telekom, a. s. (ST) vo veci odobratia frekvencií v rozsahu 2570 MHz až 2620 MHz. Informoval o tom hovorca RÚ Roman Vavro. „Porušenie povinnosti začať používať pridelené frekvencie do 6 mesiacov od právoplatnosti povolenia nebolo možné spoločnosti ST jednoznačne preukázať. Rozhodnutie je právoplatné,“ priblížil.

Rozhodnutie o pokute ešte nie je právoplatné

Ako pokračoval Vavro, RÚ operátorovi uložil pokutu 100-tisíc eur, nakoľko v rozpore s povinnosťou určenou v povolení nepredložil úplnú databázu prevádzkovaných základňových staníc v pásme 2600 MHz. „Toto konanie spoločnosti Slovak Telekom bolo jednou z príčin vzniku podozrenia, že frekvencie v rozsahu 2570 MHz až 2620 MHz pre režim TDD neboli využívané.

Rozhodnutie o pokute ešte nie je právoplatné,“ dodal hovorca. Ako uviedol v reakcii pre agentúru SITA hovorca spoločnosti pre služby a financie Michal Korec, Slovak Telekom si všetky povinnosti v tejto veci splnil. „Proti rozhodnutiu úradu sa preto odvoláme,“ informoval.

Dôvod zastavenia konania

Firma Slovak Telekom sa počas správneho konania vo veci odobratia frekvencií v rozsahu 2570 MHz až 2620 MHz vyjadrila, že v termíne do 6 mesiacov od nadobudnutia právoplatnosti povolenia sprevádzkovala základňovú stanicu v Bratislave a svoje tvrdenie podporila viacerými listinami.

„V zmysle zásady ‚v pochybnostiach v prospech obvineného‘ sú správne orgány povinné rozhodnúť v prospech účastníka konania vtedy, ak sú pochybnosti o tom, či sa dopustil správneho deliktu. Vzhľadom na skutočnosti zistené v priebehu správneho konania má RÚ za to, že nie je možné jednoznačne a bez pochybností ustáliť, že spoločnosť ST nesplnila povinnosť,“ vysvetlil Vavro. RÚ správne konanie preto zastavil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovak Telekom