Najnižšiu nezamestnanosť majú štyri okresy Trnavského kraja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nezamestnanosť
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 27. novembra (WebNoviny.sk) – Okresy Galanta, Piešťany, Hlohovec a Trnava pokorili minulý mesiac v miere evidovanej nezamestnanosti všetky bratislavské okresy. Všetky tieto štyri okresy sa nachádzajú v Trnavskom kraji. V okrese Galanta bola v októbri najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku, a to 3,66 %. Druhú najnižšiu mieru evidovanej nezamestnanosti na úrovni 3,70 % evidoval okres Piešťany.

Nasleduje okres Hlohovec s mierou nezamestnanosti 3,79 % a okres Trnava, kde miera evidovanej nezamestnanosti v októbri dosiahla 3,85 %. Až za týmito okresmi sa nachádza okres Bratislava V s mierou nezamestnanosti 4,09 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola na konci októbra tohto roka vyššia ako 20 % v štyroch okresoch na Slovensku. Ide o okresy Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a Kežmarok.

Z týchto okresov sa dva nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a v Košickom kraji. Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 25,26 %. Nasleduje okres Revúca, kde miera nezamestnanosti ku koncu októbra tohto roka predstavovala 22,50 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 21,11 %. Okres Kežmarok vykázal ku koncu minulého mesiaca mieru nezamestnanosti 21,04 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v októbri tohto roka dosiahla 9,08 %. V porovnaní so septembrom klesla o 0,34 percentuálneho bodu, v medziročnom porovnaní ide o pokles o 1,9 percentuálneho bodu. Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 246 594 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. Oproti koncu septembra tohto roka ide o 9 325 ľudí menej a v porovnaní s októbrom 2015 stav disponibilných uchádzačov poklesol o 16,77 %, čo predstavuje 49 676 osôb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať