Jaguar bude na Slovensku vyrábať nové modely Discovery

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Discovery
Automobilka reaguje na množstvo objednávok tejto vlajkovej lode značky Land Rover. Foto: facebook.com/landrover

BRATISLAVA 29. novembra (WebNoviny.sk) – Automobilka Jaguar Land Rover bude vyrábať všetky nové modely Discovery v dvoch európskych závodoch, v Nitre na Slovensku a v Solihulle vo Veľkej Británii. Automobilka tak reaguje na množstvo objednávok tejto vlajkovej lode značky Land Rover.

„Nový Discovery je zákazníckym hitom, čo potvrdzuje naše rozhodnutie začať vyrábať tento automobil ako hlavný produkt slovenskej fabriky, popri jeho výrobe v Solihulle vo Veľkej Británii,“ uviedol globálny výrobný riaditeľ Jaguaru Land Rover Wolfgang Stadler.

Slovenský závod, ktorý bude otvorený v roku 2018, pribudne ku kapacitám v Solihulle, ktoré bežia na plný výkon v troch zmenách 24 hodín denne, aby vyhoveli celosvetového dopytu po modeloch Range Rover, Range Rover Sport a novému Jaguar F- PACE. Tieto modely pomohli značke Jaguar Land Rover dosiahnuť k októbru medziročné zvýšenie predaja o 23 %.

Nová slovenská továreň pri Nitre s rozlohou 300 tisíc metrov štvorcových predstavuje investíciu vo výške jednej miliardy britských libier. Vďaka tejto investícii vznikne 2 800 pracovných miest. Závod bude mať ročnú výrobnú kapacitu 150 tisíc vozidiel a prvé autá zídu z výrobnej linky koncom roka 2018.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Jaguar Land Rover v Nitre