Arriva ako prvá v histórii vlakom spojí Nitru s Prahou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Arriva
Foto: facebook.com/arriva.na.slovensku/

NITRA 14. decembra (WebNoviny.sk) – Prvý priamy vlak z Prahy do Nitry vypraví dopravný podnik Arriva v piatok 16. decembra. Od soboty rána bude vlak premávať aj opačným smerom. „Priame vlakové spojenie z Nitry cez Trenčín až do Prahy ponúkneme cestujúcim ako prví v histórii,“ povedal generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku László Ivan.

Doterajšia prevádzka na trase Trenčín – Praha ukázala, že cestujúci majú o toto spojenie veľký záujem. „Našu ponuku pre cestujúcich rozširujeme o spojenie Nitry s Prahou, pričom doprava našimi vlakmi bude k dispozícii aj cestujúcim v Hlohovci, Leopoldove, Piešťanoch a Novom meste nad Váhom,“ dodal Ivan.

Doteraz prevádzkovala Arriva jeden víkendový expres na trase Trenčín – Praha a späť. Ten vyrážal v sobotu ráno z Prahy do Trenčína a v nedeľu popoludní išiel späť z Trenčína do Prahy. Od apríla 2017 budú jazdiť vlaky na linke Praha – Trenčín – Nitra ešte častejšie a v letnej sezóne vypraví Arriva medzi Slovenskom a Českom dva spoje každý deň.

Na všetkých spojoch medzi Nitrou, Trenčínom a Prahou budú jazdiť dieselové vlaky, ktoré zabezpečujú linku do Trenčína už v súčasnosti. Vo vlaku majú cestujúci k dispozícii pripojenie na internet, elektrické zásuvky, pitnú vodu zdarma, oddelený tzv. tichý oddiel, špeciálne vyhradené a upravené miesta pre deti, možnosť zakúpiť si občerstvenie. Po novom pribudnú v oddieloch pre cestujúcich tiež LCD obrazovky s aktuálnymi informáciami o jazde vlaku, jeho rýchlosti, ponuke občerstvenia, prípojoch či čase dojazdu do nasledujúcej stanice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Arriva