Väčšina Slovákov plánuje minúť na zimnú dovolenku do 400 eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vysoké Tatry
Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Väčšina Slovákov plánuje minúť na zimnú dovolenku do 400 eur. Vyjadrilo sa tak zhruba 60 % respondentov v prieskume Poštovej banky. Slováci sú šetrný národ a kvôli dovolenke sa nezadlžujú, konštatuje banka, 63 % ľudí si na ňu peniaze priebežne odkladá, a tak je pre drvivú väčšinu (90 %) preferovaným spôsobom financovanie z vlastných prostriedkov.

Slováci v zime plánujú dovolenkovať päť dní. Vycestovať na zimu plánuje až 63 %, pričom väčšina z nich chce zostať na Slovensku. Sedem z desiatich Slovákov sa chystá do Tatier. Tí, ktorí sa rozhodli, že vycestujú do zahraničia (26 %), nechcú ísť ďaleko. Ich plány cestovať sa týkajú najčastejšie susedných krajín, najmä Rakúska (38 %), Česka (23 %), Maďarska (13 %) a Poľska (9 %).

Pre 56 % ľudí je najdôležitejším faktorom rozhodovania sa o dovolenke cena. Pri výbere konkrétnej destinácie pre 52 % opýtaných zohrávajú úlohu aj ponuka a dostupnosť aktivít, ktorým sa chcú dovolenkári venovať. Na referencie známych prihliada 44 % respondentov a na vlastné pozitívne skúsenosti 42 % Slovákov.

Kvantitatívny prieskum zimných dovoleniek pre Poštovú banku exkluzívne spracovala prieskumná agentúra 2muse na reprezentatívnej vzorke 533 respondentov vo veku od 18 do 60 rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Poštová banka