RegioJet reaguje na vyjadrenie Danka ohľadom dotácie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
RegioJet
Andrej Danko uviedol, že RegioJet od štátu dostáva ročne dotáciu 8,5 milióna eur. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 16. januára (WebNoviny.sk) – Súkromná spoločnosť RegioJet nedostáva žiadne dotáciu na svoje vlaky na trase Bratislava-Košice.

Hovorca spoločnosti Aleš Ondruj tak reagoval na vyhlásenie predsedu parlamentu a SNS Andreja Danka, podľa ktorého RegioJet od štátu dostáva ročne dotáciu 8,5 milióna eur. „Štát za tieto vlaky neplatí ani cent a Andrej Danko len nepravdami zakrýva to, že Slovákov pripravil o kvalitné služby na železnici,“ vyhlásil Ondruj vo vyhlásení pre agentúru SITA. Dodal, že RegioJet zamestnáva na Slovensku stovky ľudí a ročne odvádza do štátneho rozpočtu asi sedem miliónov eur na daniach a odvodoch.

Ondruj zdôraznil, že podmienky na trhu musia byť spravodlivé pre všetkých dopravcov a dodal, že aj EÚ požaduje konkurenčné prostredie, ktoré vedie k lepšej kvalite a výhodnejším cenám. „Fungovanie RegioJetu na trase Bratislava – Košice, za ktoré štát neplatil ani cent, to dokazovalo. Andrej Danko svojimi krokmi a presadením znovuzavedenia vlakov IC ŽSSK toto všetko zničil a na tejto trase bude opäť monopol ŽSSK,“ uzavrel Ondruj.

RegioJet podľa predsedu parlamentu presadzuje myšlienku, že nevie konkurovať na štátom dotovaných trasách, na ktorých sa vozia skupiny občanov zadarmo. Trasy IC vlakov pritom podľa Danka nemajú žiadnu dotáciu a cestovanie zadarmo na týchto linkách neexistuje, RegioJet pritom od štátu dostáva ročne dotáciu 8,5 milióna eur. Zároveň zdôraznil, že Slovensko nevyháňa investorov, váži si každého z nich. „Musí mať ale jasné čitateľné podmienky, štátni úradníci mu nemôžu nadštandardne vychádzať v ústrety spôsobom, ktorý poškodzuje záujmy Slovenska,“ doplnil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Danko
Firmy a inštitúcie RegioJetZSSK Železničná spoločnosť Slovensko