Ficova vláda schválila stimuly, investori dostanú milióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Predseda vlády SR Robert Fico.
Predseda vlády SR Robert Fico. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 18. januára (WebNoviny.sk) – Vládny kabinet v stredu na svojom rokovaní schválil poskytnutie investičných stimulov. Celkovo šesť spoločností by malo získať od štátu investičnú pomoc vo výške 9,6 mil. eur. Firmy by mali na Slovensku preinvestovať 28,6 mil. eur a vytvoriť necelých 400 nových pracovných miest.

Spoločnosť Hyca plánuje v Rimavskej Sobote vybudovať novú prevádzku na výrobu valníkov a kontajnerov: Do vybudovania novej prevádzky investuje 1,2 mil. eur a vytvorí 20 nových pracovných miest.

Od štátu by mala získať investičnú podporu v objeme 660 tisíc eur, z toho vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok v nominálnej výške 420 tisíc eur a vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta v nominálnej výške 12 tisíc eur.

Kuenz – SK vyrába komponenty do žeriavov

Firma Kuenz – SK plánuje na východnom Slovensku v obci Kechnec rozšíriť svoju výrobu komponentov do žeriavov a komponentov pre vodné diela. Realizácia investičného zámeru si vyžiada vyše 3,7 mil. eur. Vzniknúť by malo 43 nových pracovných miest. Investor požaduje od štátu stimuly v objeme 1,075 mil. eur, z toho 660 tisíc eur vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok a 415 tisíc eur vo forme úľavy na dani z príjmu.

V obci Krásno nad Kysucou chce rozšíriť svoju výrobu komponentov do automobilov spoločnosť Hyunnam SK. Preinvestovať plánuje takmer 17 mil. eur. Vzniknúť by malo 240 nových pracovných miest. Štát firme poskytne investičné stimuly v objeme 5,9 mil. eur, z toho 5,7 mil. eur by mali byť úľavy na dani.

VAW plánuje vybudovať technologické centrum

Spoločnosť VAW plánuje v Sučanoch vybudovať nové technologické centrum špecializujúce sa na vývojové a inovačné činnosti zamerané na dizajn, vývoj a inovácie v oblasti priemyselnej automatizácie. Firma chce preinvestovať vyše 1,5 mil. eur, pričom by malo vzniknúť 30 nových pracovných miest. Vláda investorovi schválila štátnu pomoc vo výške 678 tisíc eur, z toho necelých 400 tisíc eur vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobý nehmotný majetok a zvyšok vo forme úľavy na dani z príjmu.

Firma Versaco v okrese Rimavská Sobota, v obci Hnúšťa, chce rozšíriť svoju výrobu plastových krytov kolies a plastových metličiek a škrabiek. Do rozšírenia výroby plánuje preinvestovať vyše 1,3 mil. eur. Vzniknúť by malo 20 nových pracovných miest. Od štátu žiada firma pomoc v objeme 531 600 eur.

V Trenčíne plánuje rozšíriť svoje technologické centrum na výskum a vývoj interiérových komponentov do automobilov spoločnosť Yanfeng Slovakia Automotive Interior Systems. Preinvestovať chce viac ako 3,8 mil. eur, pričom by malo vzniknúť 44 nových pracovných miest. Od štátu by mal investor získať pomoc vo výške 802 574 eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie Vláda SR