Trnavská vodárenská sa od marca vracia k vlaňajším cenám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Voda, peniaze
Foto: ilustračné, Thinkstock

TRNAVA 19. februára (WebNoviny.sk) – Trnavská vodárenská spoločnosť sa od 1. marca vráti k vlaňajším cenám, za január a február však bude fakturovať tohtoročné ceny. S odvolaním sa na rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví o tom spoločnosť informuje na svojej internetovej stránke.

Od 1. januára vodárenské spoločnosti na Slovensku prešli na dvojzložkové ceny vodného aj stočného, ktoré sa skladali z fixnej a variabilnej zložky. Faktúry s dvojzložkovou cenou majú odberatelia Trnavskej vodárenskej spoločnosti očakávať v druhej polovici marca. Dvojzložková cena znamenala pre väčšinu bežných zákazníkov z rodinných a bytových domov zvýšenie cien. Cena sa, naopak, znížila pre zákazníkov, ktorí ročne odoberali 180 a viac metrov kubických vody.

Trnavská vodárenská spoločnosť je dominantným dodávateľom pitnej vody prostredníctvom verejného vodovodu a prevádzkovateľom kanalizácie v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jej akcie vlastní 98 miest a obcí regiónu, najväčším akcionárom je mesto Trnava.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ÚRSO Úrad pre reguláciu sieťových odvetví