Skupina VÚB ukončila rok 2016 so skvelým obchodným výsledkom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
VÚB
Foto: VÚB

BRATISLAVA 22. februára 2017 (WBN/PR) – Skupina VÚB, člen medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, spustila vlani viacero projektov v oblasti retailového i korporátneho bankovníctva, vďaka ktorým sa jej podarilo dosiahnuť výrazný rast úverov i vkladov.

„Teší ma, že počas roku 2016 sme úspešne reagovali na nové výzvy bankového sektora, a to tak

v zmysle makroekonomických podmienok, ako aj regulačného rámca. Spustili sme viacero projektov

v retailovom aj korporátnom segmente, ktoré klienti ocenili. Náš proaktívny prístup priniesol 17,5 %-ný rast úverov a 11,8 %-ný rast vkladov,“ uviedol Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB. Ku koncu decembra dosiahol celkový objem úverov 10,7 mld. eur (17,5 % medziročne) a objem vkladov vďaka rastu 11,8 % dosiahol úroveň 9,6 mld. eur.

VÚB dosiahla prevádzkové výnosy vo výške 555,8 mil. eur, vrátane jednorazového príjmu spojeného s VISA transakciou, čo predstavovalo medziročný nárast o 0,5 %.

Celkové prevádzkové náklady vzrástli vďaka odvodom spojeným s reguláciou a personálnym nákladom

o 3,4 % na 273,4 mil. eur.

Skupina VÚB tak vytvorila prevádzkový zisk vo výške 282,4 mil. eur (-2,1 %) a čistý zisk 156,8 mil. eur

(-4,3 %).

Kapitálová primeranosť VÚB je stále silná. V decembri 2016 skupina VÚB dosiahla kapitálovú primeranosť 17,18 %, čím splnila minimálnu úroveň primeranosti stanovenú Národnou bankou Slovenska.

K 31.12.2016 do skupiny VÚB patrí VÚB banka a jej 100%-né dcérske spoločnosti Consumer Finance Holding, VÚB Factoring a VÚB Leasing. Skupina z konsolidovaného hľadiska taktiež zahŕňa i VÚB Generali DSS (podiel 50%)

O VÚB banke

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete prostredníctvom svojej siete bánk, priamych pobočiek a zastupiteľských kancelárií. Na Slovensku banka má 196 retailových pobočiek, 29 firemných pobočiek, 11 hypotekárnych centier a jednu pobočku v Českej republike..

O skupine Intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo patrí medzi vedúce bankové skupiny v eurozóne a je hlavným aktérom v Taliansku v oblasti retailového a firemného bankovníctva a správy aktív. Vďaka bohatej sieti pozostávajúcej z 4 000 pobočiek ponúka širokú škálu služieb 11,1 miliónu klientov v Taliansku. Zahraničné aktivity Skupiny Intesa Sanpaolo sú zamerané na strednú a východnú Európu, Stredný východ a severnú Afriku, kde pôsobí v 12 krajinách prostredníctvom retailových a komerčných bánk s približne 1 200 pobočkami a 7,9 miliónom klientov. Okrem toho medzinárodná sieť pôsobí v 29 krajinách, v ktorých poskytuje podporu firemným klientom.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka