Najnižšiu nezamestnanosť majú stále okresy Trnavského kraja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nezamestnanost
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 25. februára (WebNoviny.sk) – Okresy Piešťany, Galanta, Hlohovec a Trnava minulý mesiac opäť pokorili v miere evidovanej nezamestnanosti všetky bratislavské okresy. Všetky tieto štyri okresy sa nachádzajú v Trnavskom kraji. V okrese Piešťany bola na konci januára tohto roka najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku, a to 3,19 %.

Za ním nasleduje okres Galanta s 3,2-percentnou mierou nezamestnanosti, okres Hlohovec s mierou nezamestnanosti vo výške 3,32 % a okres Trnava, kde miera evidovanej nezamestnanosti dosiahla 3,34 %. Až za týmito okresmi sa nachádza okres Bratislava V s mierou nezamestnanosti 3,61 %. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Naopak, miera evidovanej nezamestnanosti bola na konci minulého mesiaca vyššia ako 20 % v štyroch okresoch na Slovensku. Ide o okresy Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a Kežmarok. Z týchto okresov sa dva nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a v Košickom kraji. Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota.

Na konci januára v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 24,97 %. Nasleduje okres Revúca, kde miera nezamestnanosti predstavovala 23,05 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 21,28 %. Okres Kežmarok vykázal ku koncu minulého mesiaca mieru nezamestnanosti 20,24 %.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku dosiahla ku koncu januára 8,64 %. Oproti decembru minulého roka sa miera evidovanej nezamestnanosti znížila o 0,12 percentuálneho bodu. Medziročne bola miera nezamestnanosti minulý mesiac nižšia o 1,75 percentuálneho bodu. Úrady práce evidovali na konci minulého mesiaca 235 455 disponibilných uchádzačov o zamestnanie. Oproti decembru minulého roka ide o pokles o 2 522 ľudí. Medziročne počet uchádzačov, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce, klesol o 46 884 osôb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia