Najvyššia mzda je v informačných a komunikačných činnostiach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
Foto: Ilustračné foto SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 10. júna (WEBNOVINY) – Najvyššiu priemernú nominálnu mesačnú mzdu v priemere za štyri mesiace tohto zaznamenali zamestnanci v informačných a komunikačných činnostiach, a to na úrovni 1 634 eur. Vo vybraných trhových službách dosiahla priemerná mzda podľa údajov Štatistického úradu SR 791 eur, v priemysle 779 eur a vo veľkoobchode 731 eur. Priemerná mzda v informačných a komunikačných činnostiach pritom v samotnom apríli vzrástla medziročne o 10,4 %, čo bol najvyšší nárast v tomto roku.

Priemerná nominálna mesačná mzda vo vybraných trhových službách v apríli medziročne stúpla o 4 %, v priemysle o 3 % a v stavebníctve o 1,5 %. Na druhej strane pokles podľa štatistikov vykázala vo veľkoobchode a v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev zhodne o 0,3 %.

Sektor informačných a komunikačných činností zaznamenal v apríli aj medziročný nárast priemerný reálnych miezd, a to o 6,5 %. Na druhej strane pokles reálnych miezd vykázal veľkoobchod a činnosti reštaurácií a pohostinstiev zhodne o 3,9 %. Reálna mesačná mzda v priemere za štyri mesiace v informačných a komunikačných činnostiach a vo vybraných trhových službách vzrástla medziročne zhodne o 1,5 %, pričom v stavebníctve stúpla o 1,2 %. Naopak, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev poklesla o 3,3 %.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia