Západoslovenská energetika ponúkne plyn aj domácnostiam

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Plyn ceny energií
Ilustračné foto pixabay.com
BRATISLAVA 27. marca (WEBNOVINY) –
Elektrina, zástrčka, peniaze
Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

Spoločnosť ZSE Energia, ako tradičný dodávateľ elektriny, začne od apríla predávať zemný plyn už aj domácnostiam a malým podnikom.

Hlavným dôvodom vstupu na trh so zemným plynom aj pre tieto segmenty je podľa riaditeľa obchodu ZSE Energia Juraja Krajcára, ponúknuť komplexný balík služieb v oblasti energetiky a globálny pohľad na zákazníka.

Firma chce o zákazníkov zabojovať najmä nižšou cenou plynu, než akú poskytuje tradičný dodávateľ plynu.

“Hlavným benefitom našej ponuky je možnosť vybaviť dve komodity komfortne pod jednou strechou, navyše u väčšinového segmentu aj s výhodnou zľavou až do výšky 8 %,“ uviedol na utorňajšej tlačovej besede Krajcár.

Spoločnosť ZSE Energia už pôsobí na trhu s dodávkami zemného plynu. Na trh vstúpila firma oficiálne na jeseň minulého roka. Vtedy začala predávať plyn veľkým firemným zákazníkom s objemom spotreby nad 633 megawatthodín.

Západoslovenská energetika, a. s. je vedúcou elektroenergetickou spoločnosťou na Slovensku. V ZSE majoritný 51-percentný podiel drží Fond národného majetku SR, vykonávateľom akcionárskych práv je však Ministerstvo hospodárstva SR.

V roku 2002 sa stali západoslovenskí energetici súčasťou nemeckej energetickej skupiny E.ON, ktorá drží v spoločnosti 40-percentný podiel. Zvyšný deväťpercentný podiel vlastní Európska banka pre obnovu a rozvoj. V roku 2007 sa zo ZSE vyčlenili do samostatných stopercentných dcérskych spoločností ZSE Energia, a.s., a ZSE Distribúcia služby prevádzky distribučnej sústavy, ako aj obchod a predaj elektrickej energie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie ZSE Západoslovenská energetika