Podvodníci s mäsom obrali štát na daniach o milióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mäso
Foto: SITA/AP
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 26. februára (WEBNOVINY) – Národná kriminálna agentúra si v pondelok posvietila na podnikateľov s mäsom a mäsovými výrobkami, ktorí sú podozriví z neplatenia daní. Dokopy mali štát obrať na daniach o takmer sedem miliónov eur.

Vyše sto policajtov preverilo viac ako desať obchodníkov na západnom a strednom Slovensku, informuje o tom denník Čas. Mäso mali na naše územie dovážať firmy, ktoré sa vyhli plateniu dane.

Na jednej z najväčších razií kriminálnej agentúry proti neplatičom daní spolupracovalo aj Finančné riaditeľstvo SR.

Šiestich obvinených, ktorí podľa polície pri obchode s bravčovým mäsom nezaplatili dane viac ako šesť a pol milióna eur, chcú stíhať väzobne.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podáva návrh na vzatie do väzby zatiaľ na šiestich obvinených Ivana V., Norberta G., Martina V., Jána B., Alojza H., Romana A.,“ informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Obvinení ako členovia zločineckej skupiny od roku 2008 doposiaľ uplatňovali neoprávnené odpočty DPH na základe fiktívnych účtovných dokladov deklarujúcich vzájomnú obchodnú činnosť pri dodávkach bravčového mäsa z Českej republiky medzi nastrčenými a reálne neobchodujúcimi slovenskými obchodnými subjektmi, pričom v skutočnosti priamo nadobúdali tovar od českého dodávateľa, ktorý následne predávali,“ ozrejmila Predajňová.

Obvineným hrozí trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia