Štátna poisťovňa eviduje prípady nekalého náboru poistencov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vszp, vseobecna zdravotna poistovna
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 15. februára (WEBNOVINY) – Prvé prípady nekalého náboru poistencov v tomto roku už stihla zaznamenať Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP). Ako informovala jej hovorkyňa Dana Gašparíková, prípady sa stali v týchto dňoch v dvoch mestách.

V Trnave majú neznáme osoby navštevovať poistencov priamo v bytoch, klamú im, že VšZP zaniká a ponúkajú im prepoistenie do súkromnej zdravotnej poisťovne.

Ďalší prípad sa stal v Bánovciach nad Bebravou, kde sa neznáma osoba v mene VšZP snažila získať informácie o poistencoch cez telefonický prieskum s tým, že oslovený má možnosť získať aj nejakú cenu. VšZP sa však od týchto praktík dištancuje, žiadny prieskum nevykonáva.

„Keďže je predpoklad, že podobné prípady sa môžu objaviť aj v ďalších regiónoch Slovenska VšZP upozorňuje občanov, aby boli opatrní a nestali sa obeťami nekorektného náboru,“ uviedla Gašparíková. Poistencom, ktorí sa do podobnej situácie dostanú, odporúča využiť možnosť späťvzatia prihlášky.

Urobiť tak môžu do konca septembra, kedy končí prepoisťovacie obdobie, a to v tej zdravotnej poisťovni, v ktorej si novú prihlášku podali. V takomto prípade zostanú klientmi svojej pôvodnej zdravotnej poisťovne aj v nadchádzajúcom roku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa