V súťaži Zdravá firma roka zvíťazila IT a automotive firma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zdravá firma roka 2013 Foto: Zdravá firma roka

BRATISLAVA 14. februára (WBN/PR) – Víťazom štvrtého ročníka súťaže Zdravá firma roka 2013, ktorú vyhlasuje Union zdravotná poisťovňa, a.s., v rámci projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko, sa stal v kategórii nevýrobné firmy Lenovo Slovakia, s.r.o., a v kategórii výrobné firmy Continental Automotive Systems Slovakia, s.r.o. Najlepšími nováčikmi v súťaži sa stala spoločnosť Partizánske building components-SK, s.r.o., medzi výrobnými firmami a Oracle Slovensko, s.r.o., medzi nevýrobnými firmami.

Union zdravotná poisťovňa prišla v roku 2010 s Iniciatívou za zdravšie Slovensko s ambíciou predĺžiť priemernú dĺžku života na Slovensku do roku 2020 o 5 rokov pomocou celej škály aktivít v oblasti kvality života a zdravého životného štýlu. Jednou z aktivít je práve súťaž Zdravá firma roka, ktorá motivuje firmy k podpore zdravého životného štýlu svojich zamestnancov. „S potešením môžem skonštatovať, že firmy na Slovensku urobili počas štyroch ročníkov našej súťaže výrazný posun v motivácii zamestnancov k zdravému životnému štýlu a prevencii. Uvedomujú si, že starnutím populácie sa zdravotná kondícia každého zamestnanca stáva pre firmu dôležitou hodnotou. Sme radi, že súťaž Zdravá firma roka dáva firmám príležitosť prezentovať svoje aktivity a zároveň sa inšpirovať,“ hovorí Roman Podolák, predseda predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

Aktivity firiem hodnotila odborná komisia zložená zo zástupcov partnerov projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko – odborníkov z Ministerstva zdravotníctva SR, riaditeľstva WHO na Slovensku, Úradu verejného zdravotníctva, poisťovní Union a personálnych agentúr v piatich kategóriách – Prevencia, Šport, Ergonómia pracovného prostredia, Výživa a Extra. Firmy sa do súťaže zapájali vyplnením dotazníka na webovej stránke www.zdravsieslovensko.sk.

Spoločnosť Continental Automotive Systems Slovakia po minuloročnom treťom mieste tentoraz vyhrala kategóriu výrobných firiem. „Ocenenie je pre nás potvrdením toho, že pre našich zamestnancov v oblasti ochrany zdravia robíme viac ako je štandard. Zdravie a bezpečnosť zamestnancov je pre nás z pohľadu riadenia ľudí jedna z najvyšších priorít a tzv. zdravé benefity sú našou pridanou hodnotou,“ uviedol Roman Nosko, personálny riaditeľ Continental Automotive Systems Slovakia, s.r.o.

„Ocenenie Zdravá firma roka si veľmi vážime. Zdravie zamestnancov je pre nás veľmi dôležité a my hľadáme stále nové spôsoby, ako zlepšiť ich fyzické a psychické zdravie. Vďaka vhodnému prostrediu a zdravým benefitom získavajú obe strany – naši zamestnanci aj naša spoločnosť. Okrem toho vidíme aj reálne výsledky našej snahy. Tento úspech ukazuje, že naša filozofia je správna,“ uviedla Erika Koklesová, HR Director Lenovo Slovakia, s.r.o

V súťaži boli v oboch kategóriách premiérovo ocenené aj najlepšie firmy, ktorá sa do súťaže prihlásili po prvýkrát. Medzi výrobnými firmami získala cenu Najlepší nováčik firma Partizánske building components-SK, s.r.o., a medzi nevýrobnými firma Oracle Slovensko, s.r.o.

Výsledky súťaže Zdravá firma roka 2013

VÝROBNÉ FIRMY

1. Continental Automotive Systems Slovakia, s.r.o.

2. Chemosvit, a.s.

3. Partizánske building components-SK, s.r.o.

Najlepší nováčik: Partizánske building components-SK, s.r.o.

NEVÝROBNÉ FIRMY

1. Lenovo Slovakia, s.r.o

2. AT&T Global Network Sevices Slovakia, s.r.o

3. Slovak Telekom, a.s.

Najlepší nováčik: Oracle Slovensko, s.r.o.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Union poisťovňa