Twin City začne výstavbou kancelárií v južnej časti projektu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HB Reavis ukázal vizualizáciu projektu Twin City Juh
Developerská spoločnosť HB Reavis Slovakia požiada o stavebné povolenie na projekt Twin City Juh. Foto: HB Reavis

BRATISLAVA 19. februára (WEBNOVINY) – Územné rozhodnutie pre projekt Twin City Juh nadobudlo právoplatnosť. Ako ďalej informovala developerská spoločnosť HB Reavis Slovakia, teraz podá žiadosť o stavebné povolenie. „Právoplatnosť územného rozhodnutia je významným medzníkom, ktorý nás v rámci južnej časti Twin city reálne posúva ďalej,“ konštatoval výkonný riaditeľ HB Reavis Slovakia Adrián Rác pričom dodal, že pri projekte developer myslí aj na jeho severnú časť, kde k jeho prioritám patrí výstavba novej autobusovej stanice.

V tomto roku by HB Reavis chcela začať výstavbu južnej časti Twin City, ktorá bude charakteristická najmä administratívnymi priestormi. Územné rozhodnutie developerovi dáva možnosť stavať v prvej fáze tri bloky administratívnych budov vo výmere viac ako 63-tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej plochy.

Severná časť projektu, ktorá zahŕňa aj výstavbu novej autobusovej stanice, sa v súčasnosti nachádza v predprojektovej a projektovej príprave. Tá predchádza schvaľovaniu vplyvu projektu na životné prostredie, čo potrvá podľa HB Reavis asi deväť mesiacov. Potom bude nasledovať územné konanie. Developer očakáva územné rozhodnutie v polovici roku 2015.

Medzinárodná developerská skupina HB Reavis sídli v Luxembursku, pôsobí na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Českej republike, Veľkej Británii a v Turecku. Skupina od svojho založenia v roku 1993 uskutočnila projekty v segmente kancelárskych, obchodných a logistických nehnuteľností s celkovou prenajímateľnou plochou presahujúcou 670 tis. metrov štvorcových. V súčasnosti zamestnáva 400 ľudí, spravuje a rozvíja aktíva v hodnote 1,4 miliardy eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie HB Reavis