Slovenská sporiteľňa podpísala zmluvu s Európskou bankou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenská sporiteľňa
Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 14. marca (WEBNOVINY) – Slovenská sporiteľňa podpísala zmluvu s Európskou bankou pre obnovu a rozvoj (EBRD) o ďalšom 35-miliónovom navýšení zdrojov v programe MUNSEFF (Municipal Sustainable Energy Finance Facility) s grantovou podporou EÚ.

Klienti z komunálneho a bytového sektora tak môžu podľa vyjadrení sporiteľne aj naďalej investovať do projektov, ktoré vedú k úspore energií. V tejto oblasti začali banky spolupracovať koncom roka 2010. Doteraz sa v tomto programe podporilo 113 projektov vo výške 27 mil. eur.

Úver je možné použiť na obnovu verejných budov

Program je určený pre mestá, obce, samosprávne kraje, spoločnosti v komunálnom vlastníctve, súkromné spoločnosti poskytujúce komunálne služby, spoločnosti zabezpečujúce energetický manažment pre komunálnu sféru a tiež bytové domy v správe spoločenstiev vlastníkov bytov a nebytových priestorov či bytových správcov.

Úver je možné použiť na obnovu verejných budov, na komunálne projekty zefektívňujúce dodávku tepla, vody, verejného osvetlenia, energeticky úspornejšej mestskej hromadnej dopravy a tiež na modernizáciu a rekonštrukciu bytových domov.

Slovenská sporiteľňa spolupracuje s EBRD od roku 2007

Vtedy bola podpísaná zmluva o realizácii programu SLOVSEFF (Slovakia Sustainable Energy Finance Facility) zameraného na podporu projektov energetickej efektívnosti v bytovom a priemyselnom sektore a využitia obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku.

Program vznikol v spolupráci EBRD, Ministerstva hospodárstva SR a vybraných bánk. V dvoch etapách programu SLOVSEFF doteraz celkovo podporila 186 projektov vo výške 35 mil. eur.

Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií, ktorý sa uskutočnil v januári 2001, sa Slovenská sporiteľňa začlenila do finančnej skupiny Erste.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie EBOR Európska banka pre obnovu a rozvojSlovenská sporiteľňa