Ukrajine pomôžeme, na nákladoch nezáleží, tvrdí Schäuble

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ulice Kyjeva po nepokojoch očami Slováka
Atmosféra na Majdane po nedávnych nepokojoch v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev. Ukrajina, Kyjev, 24. marec 2014. Foto: SITA/Tomáš Rafa

BERLÍN 24. marca (WEBNOVINY) – Ukrajina potrebuje medzinárodnú pomoc a otázka nákladov nie je rozhodujúca, tvrdí nemecký minister financií Wolfgang Schäuble. Kľúčový je dôraz na dodržiavanie medzinárodného právneho poriadku a „či nás to ekonomicky a finančne teraz bude niečo stáť, alebo nie, je druhoradé„, povedal minister v nedeľu večer pre televíznu stanicu ZDF.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Ukrajina však potrebuje zásadné reformy, ktoré zabezpečia, že peniaze sa dostanú tam, kde je to potrebné, zdôraznil Schäuble. Európska únia prisľúbila Ukrajine pomoc v celkovom objeme 11 mld. eur.

Výmenou za jej uvoľnenie Európska komisia od vlády v Kyjeve žiada, aby sa s Medzinárodným menovým fondom dohodla na programe reforiem.

Obrazom: Ulice Kyjeva po nepokojoch očami Slováka

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal v piatok zákon, ktorý definitívne pripája Krym k Rusku. Moskva anektovala Krym po narýchlo zorganizovanom referende, v ktorom sa jeho obyvatelia vyjadrili za odrhnutie od Ukrajiny a pripojenie k Rusku. Vláda v Kyjeve, EÚ aj USA to označili za porušenie medzinárodného práva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir PutinWolfgang Schäuble