Aerolínie Lufthansa zrušia pre štrajk skoro štyritisíc letov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lufthansa
Foto: SITA/AP

BERLÍN 31. marca (WEBNOVINY) – Nemecký vlajkový dopravca Lufthansa oznámil, že pre trojdňový štrajk pilotov zruší tento týždeň okolo 3 800 letov, čo zasiahne 425 tis. pasažierov.

Najväčšie nemecké aerolínie v pondelok uviedli, že medzi zrušenými sú domáce ako aj medzikontinentálne lety. Podľa ich údajov sa tiež uskutočňujú prípravy na to, čo označujú za „jeden z najväčších štrajkov Lufthansy v histórii“.

Hoci sa protestná akcia začína až v stredu, z logistických dôvodov rušia už aj niektoré utorkové lety. Zasiahnutá je pritom Lufthansa, Lufthansa Cargo ako aj jej nízkorozpočtové aerolínie Germanwings. Lufthansa musela škrtnúť stovky letov už aj minulý týždeň, keď štrajkoval pozemný personál veľkých nemeckých letísk, čo však nemalo spojitosť so spoločnosťou.

Dôvodom nového štrajku je nespokojnosť pilotov s novými podmienkami odchodu do dôchodku. Ich štrajk bude trvať od prvoaprílovej noci do štvrtého apríla. Frankfurtské letisko, ktoré je domovom letky Lufthansy, tak zrejme zažije tretie veľké prerušenie dopravy za uplynulých šesť týždňov. Pre leteckého dopravcu by štrajk znamenal veľké, odhadom 30- až 50-miliónové škody.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Lufthansa