OĽaNO pokračuje v boji o pôdu, získali už 30-tisíc podpisov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Protimonopolný úrad SR začal konanie vo veci možnej dohody obmedzujúcej súťaž vo verejnom obstarávaní na poskytnutie inžinierskych služieb v oblasti pôdohospodárstva.
Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 25. apríla (WEBNOVINY) – Petíciu za záchranu slovenskej pôdy, ktorú odštartovala poslankyňa Národnej rady SR za OĽaNO Helena Mezenská s občianskymi aktivistami v polovici marca, doteraz podpísalo okolo 30-tisíc občanov.

„Podľa súčasnej legislatívy sa pôda na Slovensku stáva tovarom, ktorý môžu voľne skupovať aj zahraniční investori. Ak krajina prichádza o vlastné územie, prestáva byť skutočným suverénnym štátom a slobodným národom,“ povedala pre agentúru SITA Mezenská.

Obyčajní ľudia chcú podľa jej slov pokračovať v zbieraní podpisov, kým ich nebudú mať viac ako 100-tisíc, aby sa dokumentom zaoberala národná rada. Petíciou sa Mezenská snaží zvyšovať národné a vlastenecké cítenie občanov. Ak si ľudia nevážia národné hodnoty a vlastné prírodné bohatstvo, krajina sa nemôže rozvíjať a napredovať, myslí si poslankyňa za OĽaNO.

Za záchranu slovenskej pôdy chcú obyčajní iniciovať aj mimoriadnu schôdzu parlamentu. „Od prvého mája si bude môcť slovenskú pôdu kúpiť každý bohatý Číňan alebo Arab, pestovať na nej plodiny a predávať ich do svojich domovských krajín. Nám zostane iba kupovať si potraviny z cudzích krajín, ak nám nejaké potraviny predajú,“ vysvetlil poslanec za OĽaNO Jozef Viskupič. VIAC SA DOČÍTATE TU.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Helena MezenskáJozef Viskupič
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti