Euro oproti doláru oslabilo pre možné riziko deflácie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
Foto: Shutterstock

LONDÝN 24. apríla (WEBNOVINY) – Euro vo štvrtok stratilo úvodné zisky voči doláru po tom, ako šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi opäť signalizoval možnosť nákupov aktív s cieľom odvrátiť riziko deflácie.

Draghi pritom uviedol, že aj posilnenie eura by mohlo byť dôvodom na kroky v menovej politike. Obchodníci však konštatovali, že ďalšie oslabovanie eura nie je pravdepodobné, kým ECB nepodporí svoje slová činmi.

Po dvoch dňoch posilňovania spoločná európska mena po Draghiho vyjadrení klesla na úroveň 1,3820 USD/EUR. V predošlej časti obchodovacieho dňa však euro posilnilo až na 1,38435 USD/EUR.

Smerom nahor ho totiž posunula správa o výsledkoch prieskumu mníchovského inštitútu Ifo, podľa ktorého sa podnikateľská dôvera v Nemecku tento mesiac zlepšila. Dolár oproti jenu oslabil o 0,1 % na 102,41 JPY/USD.

Vývoj na stredoeurópskych devízových trhoch

Maďarský forint vo štvrtok voči spoločnej európskej mene oslabil, kurz českej koruny sa nezmenil a poľský zlotý stúpol. Forint si do 10:27 SEČ odpísal 0,12 % a klesol na 308 HUF/EUR.

Koruna sa oproti predošlému dňu nezmenila a jej kurz bol 27,449 CZK/EUR.

Zlotý posilnil o 0,02 % na 4,189 PLN/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mario Draghi