V Bratislave sa má vyrábať nové SUV Lamborghini

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lamborghini
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 26. apríla (WEBNOVINY) – Z bratislavských liniek automobilky Volkswagen bude zrejme o niekoľko rokov schádzať ďalšie luxusné SUV.

Nemecký koncern sa totiž údajne rozhodol, že na Slovensku sa bude od roku 2017 vyrábať aj nový model Urus talianskej značky Lamborghini. Informuje o tom portál inautonews.com s odvolaním sa na zdroje nemeckého Automobilwoche.

Nové luxusné SUV Lamborghini by pritom malo byť postavené na modifikovanej platforme využívanej pri výrobe Porsche Cayenne budúcej generácie.

Už vyrábajú tri modely áut SUV

Ak by sa tieto informácie z vnútra koncernu Volkswagen potvrdili, z bratislavských výrobných liniek by schádzali až štyri modely automobilov SUV. Popri spomínanom Lamborghini sú to Porsche Cayenne, Volkswagen Tuareg a Audi Q7.

Okrem toho sa v Bratislave budú vyrábať aj karosérie pre superluxusné SUV značky Bentley. Pôvodne sa malo aj toto SUV kompletizovať na Slovensku, po vlne odporu v materskej fabrike Bentley vo Veľkej Británii sa však napokon Volkswagen rozhodol koncovú montáž ponechať v anglickom meste Crewe.

Inštalácia veľkého lisu

Na novú produkciu sa bratislavská fabrika má podľa inautonews.com pripravovať aj inštaláciou najväčšieho lisu v rámci celého koncernu Volkswagen, ktorý má byť schopný produkovať časti karosérií tak z ocele ako aj z hliníka. Súvisí to so zámerom automobilky zvýšiť vo svojich modeloch SUV využitie spevneného hliníka kvôli zníženiu hmotnosti a zníženiu spotreby paliva.

Segment luxusných SUV pritom v posledných rokoch naberá na zaujímavosti. Zároveň sa v ňom však zvyšuje aj konkurencia. Okrem ohlásených modelov značiek Lamborghini a Bentley, ktoré majú pokryť dopyt od bohatých zákazníkov v Číne, Rusku a Strednom Východe, avizujú vstup do tohto segmentu aj ďalšie automobilky.

Napríklad Maserati plánuje uviesť nový model Levante už v budúcom roku, blízko rozhodnutia o vstupe do tohto segmentu má byť aj automobilka Rolls-Royce zo skupiny BMW.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie LamborghiniVolkswagen