Ryanair bude v zime lietať z Bratislavy na desiatich linkách

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ryanair
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 17. mája (WEBNOVINY) – Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair bude počas nasledujúceho zimného letového poriadku od konca októbra 2014 do marca 2015 prevádzkovať z Bratislavy desať pravidelných liniek. Oproti predchádzajúcemu zimnému obdobiu 2013/2014 pribudne spojenie na letisko Barcelona – Girona.

Ako vo štvrtok informovali aerolínie, z letiska v slovenskej metropole uskutočnia 45 odletov týždenne, čo bude oproti vlaňajšej zimnej sezóne o deväť viac. Vedúci predaja a marketingu spoločnosti Peter Bellew oznámil aj zvýšenie frekvencií na piatich trasách. Ryanair plánuje v tomto roku na linkách z a do Bratislavy prepraviť viac ako 800 tis. cestujúcich.

Ryanair počas terajšieho letného letového poriadku spája Bratislavu na pravidelných linkách s pätnástimi destináciami v šiestich krajinách. Prevádzkuje 51 letov týždenne. Na londýnske letisko Stansted Rynair lieta dvanásťkrát týždenne (v júli trinásťkrát v týždni), na ďalšie letisko pri Londýne Luton štyri razy týždenne, do Birminghamu, Edinburghu a Liverpoolu dvakrát týždenne, pričom v posledných dvoch prípadoch pribudne v júli po jednom lete. Lety do Dublinu Ryanair prevádzkuje šesťkrát za týždeň.

Letisko, batozina, cestujuci, turisti, cakanie
Foto: SITA/AP

Pravidelné linky írskeho leteckého prepravcu na letiská Miláno-Bergamo, resp. Miláno-Malpensa a Rím-Ciampino fungujú štyrikrát týždenne, do Alghera a Trapani dva razy v týždni. Na letisko Barcelona – Girona je možné lietať s Ryanairom dvakrát v týždni (v júli a auguste trikrát), do Malagy a Palmy de Mallorca dvakrát v týždni. Na letisko Brusel – Charleroi sú tri lety a Paríž-Beauvais dva lety týždenne.

Okrem Ryanairu ČSA pravidelne lietajú z Bratislavy do Prahy a Košíc osemkrát týždenne, Norwegian Air Shuttle do Osla dvakrát a UTair Aviation do Moskvy na letisko Vnukovo sedemkrát v týždni.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. ŠtefánikaRyanair