Pozor na webstránky s ilegálnymi liekmi, môžu byť nebezpečné

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Antibootiká, lieky
Foto: apoverlag.at

BRATISLAVA 19. mája (WEBNOVINY) – Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) vystríha pred rôznymi internetovými stránkami ponúkajúcimi na predaj neregistrované lieky, prípadne také, ktorých predaj cez internet nie je povolený.

„Najčastejšie ide o lieky viazané na lekársky predpis, prevažne používané na liečbu erektilnej dysfunkcie, antibiotiká a viaceré lieky na liečbu nespavosti, depresie a úzkosti. Zároveň sú na internete ponúkané ilegálne lieky, ktoré nie sú v SR registrované,“ uvádza na ŠÚKL na svojej webstránke.

Podotýka, že stránky ponúkajúce tieto lieky nemajú u nás povolenie na vykonávanie internetového výdaja. Lieky z takýchto neoficiálnych a anonymných zdrojov, môžu byť podľa štátneho ústavu falšované, nemusia obsahovať to, čo deklarujú a môžu vážne poškodiť zdravie. Vyzýva preto na opatrnosť pri nákupe liekov cez internet, v záujme bezpečnosti odporúča len oficiálne internetové lekárne.

ŠÚKL pripomína, že na Slovensku môže internetový výdaj zabezpečovať iba kamenná lekáreň, ktorá oznámi túto činnosť štátnemu ústavu. Zakúpiť cez internet sa dajú len registrované lieky, ktorých výdaj nie je viazaný na lekársky predpis.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ŠÚKL Štátny ústav pre kontrolu liečiv