Osram prepustí tisícky pracovníkov, zatvára štvrtinu závodov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Osram - 2
Foto: OSRAM

FRANKFURT 11. júna (WEBNOVINY) – Nemecký výrobca svetelnej techniky Osram Licht AG zruší ďalšie pracovné miesta a mohol by predať niektoré závody, keďže pokračuje v zmene výrobného programu. Pre stredajšie vydanie denníka Süddeutsche Zeitung to povedal generálny riaditeľ firmy Wolfgang Dehen.

„V podnikaní vo výrobe tradičnej osvetľovacej techniky sa opäť upraví kapacita. Rušenie pracovných miest je nežiaducou, ale nevyhnutnou súčasťou tohto procesu,“ uviedol Dehen.

Osram zatvára aj časť závodov

V rámci terajšieho programu redukcie nákladov Osram ruší 8 700 pracovných pozícií, čiže znižuje počet zamestnancov o 21 percent a zatvára štvrtinu zo svojich 43 závodov. Cieľom je dosiahnutie hrubých úspor v sume 1,2 miliardy eur.

Denník Süddeutsche Zeitung ďalej cituje Dehena, podľa ktorého Osram posúdi svoje zostávajúce závody vo svete „v súlade s vývojom na trhu a konkurencieschopnosťou.“

Spoločnosť Osram, ktorá je druhým najväčším svetovým výrobcom osvetľovacej techniky po firme Philips, sa snaží prispôsobiť presunu od výroby tradičných žiaroviek smerom k novším technológiám, ako sú LED technológie.

LED technológie tvoria už 25 percent obratu

Firma pôsobí aj v SR – spoločnosť Osram (Slovensko), a.s. vznikla prevzatím firmy Tesla Nové Zámky v roku 1995. Spoločnosť vytvára viac ako 70 percent svojho obratu energeticky úspornými výrobkami.

Produkty s LED technológiou predstavujú v súčasnosti v Osrame už viac ako 25 percent celkového obratu. V júli 2013 sa spoločnosť osamostatnila od koncernu Siemens.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia