Českí operátori diskutujú o zdieľaní sietí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mobil, žena, úsmev
Foto: shutterstock.com

BRATISLAVA 20. júna (WEBNOVINY) – Českí telekomunikační operátori O2, T-Mobile a Vodafone diskutujú o možnom zdieľaní a konsolidácii sietí 2G, 3G a LTE. Predmetom aktuálnych diskusií je uskutočnenie analýzy možného obchodného modelu zdieľania a konsolidácie sietí. Analýzu uskutoční na základe podkladov od operátorov externý poradca. Vyplýva to zo zverejnenej správy spoločnosťou O2.

Keď bude analýza hotová, každý z operátorov sa rozhodne, či bude v projekte pokračovať. V takom prípade by sa začali obchodné rokovania s cieľom dosiahnutia dohody o finančných a právnych podmienkach modelu spoločnej spolupráce. Kým bude analýza trvať, operátori budú pokračovať v už skôr naplánovaných aktivitách v oblasti rozvoja sietí.

Spoločnosť T-Mobile patrí do skupiny Deutsche Telekom Group. Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.

Telefónica pôsobila na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Telefónica Slovakia poskytujúcou mobilné služby pod značkou O2. Na slovenský trh vstúpila v roku 2006 a svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007. Skupina Telefónica sa koncom vlaňajška dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 miliardy eur. Od januára 2014 je Telefónica Slovakia súčasťou skupiny PPF.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať