Daňovníci pozor, na odloženú daň z príjmov zostáva pár dní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Daňové_priznanie
Foto: Archívne foto SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 24. júna (WEBNOVINY) – Desaťtisícom daňovníkov, ktorí si zvolili odklad daňového priznania na jún, sa kráti čas na podanie daňového priznania a tiež zaplatenie dane z príjmu. Podľa finančnej správy je potrebné priznanie podať aj daň zaplatiť do 30. júna 2014.

Odklad daňového priznania využili tisícky daňovníkov

Odklad daňového priznania mohli tento rok využiť všetky firmy aj občania. V prípade príjmov len zo Slovenska si mohli podania odložiť najviac o tri mesiace, v prípade príjmov zo zdrojov v zahraničí bola maximálna lehota na odklad šesť mesiacov. Túto možnosť využili desiatky tisíc daňovníkov.

Do konca apríla, teda mesačný posun oproti riadnemu termínu, využilo podľa finančnej správy 5 300 subjektov. Do konca mája, teda dvojmesačný odklad, si zvolilo takmer 4 500 daňovníkov. Najdlhší možný odklad, teda tri mesiace, si zvolilo až 101 111 daňových subjektov. Ide o subjekty, ktoré mali príjem za minulý rok len zo Slovenska.

Daňovníci môžu poukázať dve percentá neziskovej organizácii

Finančná správa zároveň pripomína, že aj daňovníci, ktorí si odložili podanie daňového priznania na jún, majú možnosť poukázať svoje 2, resp. 3 percentá zo zaplatenej dane vybranej neziskovej organizácii.

„Finančná správa doteraz poukázané peniaze postupne posiela na účty jednotlivých organizácií. Vďaka občanom už majú na svojich účtoch 8 600 811,99 eur a táto suma sa ešte môže zvýšiť,“ uvádza finančná správa v tlačovej správe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia