Na Slovensku sa dostalo do bankrotu rekordne veľa firiem

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, študent, brigádnik, pokladnička, prasiatk
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 15. júla (WEBNOVINY) – Počet vyhlásených konkurzov na Slovensku rastie. Podľa analýzy spoločnosti CRIF – Slovak Credit Bureau bolo v druhom štvrťroku 2014 vyhlásených 111 konkurzov, čo je medziročne o 15 viac. Zároveň je to v porovnaní so všetkými druhými kvartálmi od roku 2006 ich rekordne najvyšší počet. Do konkurzu sa dostalo aj 16 firiem, ktorým bola najskôr povolená reštrukturalizácia.

Povolených reštrukturalizácií bolo v prvom kvartáli 37. Ako ďalej vyplýva z analýzy, medziročne vzrástol ich počet o 14 reštrukturalizácií. Zároveň o jednu reštrukturalizáciu prekročil doposiaľ ich rekordný kvartálny počet zo štvrtého štvrťroku 2013. Vtedy to bolo podľa vyjadrení spoločnosti CRIF – Slovak Credit Bureau 36 povolených reštrukturalizácií.

V úpadku sa v druhom štvrťroku 2014 ocitli iba dvaja väčší zamestnávatelia. Doprastav, a.s. v reštrukturalizácii zamestnávajúci od tisíc do 1 999 zamestnancov a KVESTA s.r.o. v konkurze, zamestnávajúca od 250 do 499 zamestnancov.

Medzi spoločnosťami, na majetok ktorých bol vyhlásený konkurz v druhom štvrťroku 2014, sú aj firmy Auto Bavarija či Bank Prof Soft. Reštrukturalizácia bola povolená okrem Doprastavu, a.s. aj Kúpeľom Brusno, a.s. a Kláštornej s.r.o.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Doprastav, a.s. Bratislava