Credit Suisse má obrovskú stratu, kryla bohatých Američanov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Credit suisse
Foto: SITA/AP

ZÜRICH 22. júla (WEBNOVINY) – Švajčiarska banka Credit Suisse Group AG za druhý štvrťrok vykázala najväčšiu kvartálnu stratu od obdobia kulminácie finančnej krízy v roku 2008.

Banka klientom pomohla vyhýbať sa plateniu daní

Strata je výsledkom dohody banky s americkými úradmi o zaplatení 1,6 mld. švajčiarskych frankov (CHF) za to, že svojim klientom pomohla vyhýbať sa plateniu daní. Podľa iDNES.cz banka Credit Suisse kryla bohatých Američanov.

Credit Suisse za apríl až jún vykázala čistú stratu 700 mil. CHF. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters predpokladali, že strata bude iba na úrovni 581 mil. CHF.

Divízia privátneho bankovníctva v druhom štvrťroku získala nové financie v sume 10,1 mld. CHF. Mierne tak prekonala prognózu analytikov, ktorí predpokladali, že za apríl až jún získa nové prostriedky v sume 9,27 mld. CHF.

Výsledky divízie privátneho bankovníctva sú sklamaním

Divízia investičného bankovníctva, v ktorej Credit Suisse zredukoval menej úspešné oblasti podnikania, vykázala zisk pred zdanením v objeme 752 mil. CHF. Medziročne sa tento zisk takmer nezmenil.

„Kým divízii investičného bankovníctva sa v druhom štvrťroku darilo, výsledky divízie privátneho bankovníctva sú naďalej sklamaním,“ povedal o hospodárení Credit Suisse Group analytik banky Espirito Shailesh Raikundlia. Výsledky divízie investičného bankovníctva však nedokázali podporiť cenu akcií Credit Suisse. Do 7:26 GMT akcie banky oslabili o 1 %.

(1 EUR = 1,2144 CHF)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať