Razia v Slovenských elektrárňach, polícia rieši privatizáciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenské elektrárne
Policajná razia v Slovenských elektrárňach. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 23. júla (WEBNOVINY) – V najväčšom slovenskom výrobcovi elektriny, spoločnosti Slovenské elektrárne, je policajná razia. Pre agentúru SITA túto informáciu potvrdili viaceré od seba nezávislé zdroje, ktoré si neželajú byť menované.

Fakt, že sú v elektrárňach policajti, potvrdilo aj Ministerstvo hospodárstva SR, ktoré je vykonávateľom akcionárskych práv 34-percentného podielu Slovenských elektrární.

Obrazom: Policajná razia v Slovenských elektrárňach

Políciu zaujímajú dokumenty o privatizácii

Hovorkyňa ministra hospodárstva Miriam Žiaková už informovala, že policajtov zaujímajú dokumenty, ktoré sa týkajú privatizácie Slovenských elektrární.

„Boli sme informovaní z Prezídia policajného zboru SR, že vykonáva zaisťovaciu akciu niektorých dokumentov z obdobia privatizácie. Viac informácii poskytne Policajný zbor SR,“ povedala pre agentúru SITA Žiaková.

Vyšetrovanie začalo koncom júna

Razia je súčasťou vyšetrovania vo veci obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a zločinu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie.

Polícia vyšetrovanie vedie už od 30. júna tohto roku. „V tejto súvislosti bolo potrebné zaistiť listinné a iné dôkazy. Bližšie informácie nie je možné poskytnúť,“ povedal agentúre SITA hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Slovenské elektrárne nevedia, prečo u nich prebieha policajná razia. „Nepoznáme dôvody tejto policajnej akcie v našich priestoroch, avšak plne spolupracujeme s políciou a poskytujeme všetky požadované informácie,“ informovala hovorkyňa elektrární Janka Burdová.

Spoločnosť Slovenské elektrárne

je najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-percentným podielom. Zvyšných 34 percent akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky.

Spoločnosť Slovenské elektrárne disponuje 5 739 megawattmi inštalovaného výkonu. V roku 2013 spoločnosť dodala do elektrickej siete 20,9 terawatthodiny elektrickej energie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SE Slovenské elektrárne