Ryanair musí vrátiť milióny eur, ktoré dostal od Francúzska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ryanair už z Budapešti nepoletí
Z budapeštianskeho medzinárodného letiska Ferihegy dnes odletelo posledné lietadlo spoločnosti Ryanair. Nízkonákladový prepravca ukončil spoluprácu s letiskom po tom, čo letisko odmietlo pristúpiť na požadované zníženie poplatkov pre prepravcu. Šéf írskej leteckej spoločnosti Ryanair Michael O´Leary (na zábere) je známy svojou tvrdou politikou voči letiskám. Približne pred dvoma týždňami Ryanair podobným spôsobom zrušil svoju základňu na letisku pri francúzskom Marseille. Foto: AP Photo/Claude Paris

BRUSEL 23. júla (WEBNOVINY) – Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair musí splatiť 10 miliónov eur, ktoré dostala v rámci štátnej pomoci od Francúzska. Rozhodli o tom regulačné úrady EÚ. Francúzsko poskytlo spoločnosti Ryanair pomoc, aby podporilo jej pôsobenie na troch malých regionálnych letiskách.

Štátna pomoc sa týka letísk Nimes, Pau Pyrenees a Angouleme. Spoločnosť Ryanair označila rozhodnutie regulačných úradov EÚ za nesprávne a chce sa voči nemu odvolať.

Európska komisia (EK) rozhodla, že štátna pomoc od Francúzska poskytla spoločnosti Ryanair neférovú výhodu. EK rozšírila vyšetrovanie na dohodu spoločnosti Ryanair s letiskom v rakúskom Klagenfurte s tým, že podmienky sa zdajú byť pre spoločnosť Ryanair nadmerne výhodné. EK však zároveň rozhodla, že štátna pomoc pre tri letiská v Nemecku je v súlade s európskymi pravidlami.

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Ryanair