Príjmy Facebooku narástli o viac ako šesťdesiat percent

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Facebook
Foto: SITA/AP

SAN FRANCISCO 24. júla (WEBNOVINY) – Spoločnosť Facebook v druhom kvartáli zaznamenala nárast príjmov o 61 percent na 2,91 miliardy dolárov. V rovnakom období predchádzajúceho roka sa príjmy spoločnosti dostali na 1,81 miliardy dolárov. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters očakávali, že príjmy spoločnosti v sledovanom období dosiahnu 2,81 miliardy dolárov.

Sociálna sieť Facebook dosiahla v druhom štvrťroku čistý zisk vo výške 791 miliónov dolárov, čo predstavuje 30 centov na akciu. V druhom kvartáli 2013 sa čistý zisk spoločnosti vyšplhal na 333 miliónov dolárov. Vtedy na jednu akciu pripadalo 13 centov.

Pod nárast sa podpísali príjmy z reklamy v mobilných zariadeniach. Tieto príjmy predstavovali 62 percent reklamných príjmov spoločnosti, pričom v rovnakom období predchádzajúceho roku to bolo 41 percent a v prvom kvartáli to bolo 59 percent.

Spoločnosť Facebook uviedla, že má 1,32 miliardy aktívnych užívateľov, pričom približne 62,8 percenta z nich využíva služby spoločnosti Facebook denne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Facebook