Pevné pripojenie na internet v krajinách OECD vlani vzrástlo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Whatsapp
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 27. júla (WEBNOVINY) – Počet pevných širokopásmových pripojení k internetu v krajinách OECD vzrástol z 332,6 milióna v júni 2013 na 339 miliónov k decembru minulého roka. Vyplýva to z najnovších štatistík OECD, o ktorých informovalo Ministerstvo financií SR na svojej webovej stránke.

„Slovensko dosiahlo podľa uvedenej správy 15,6 percenta pre pevné širokopásmové pripojenie a 55,3 percenta pre bezdrôtové širokopásmové pripojenie,“ uviedol rezort financií. Slovensko tak obsadilo 31. pozíciu z 34 členov OECD v oblasti pevného širokopásmového pripojenia a 23. miesto v bezdrôtovom širokopásmovom pripojení.

Priemerná penetrácia pri pevnom širokopásmovom pripojení predstavovala 27 percent. V tejto oblasti ostávajú vedúcimi krajinami Švajčiarsko s 44,9-percentnou penetráciou, Holandsko s 40,4 percentami a Dánsko so 40 percentami. Bezdrôtové širokopásmové pripojenie sa podľa OECD zvýšilo v členských krajinách na úroveň 72,4 percenta.

„Toto pripojenie sa oproti predchádzajúcemu roku v 34 krajinách zvýšilo o 14,6 percenta, konkrétne 910 miliónov, a to najmä vďaka pokračujúcemu silnému dopytu po smartfónoch a tabletoch,“ konštatovalo MF.

Sedem krajín konkrétne, Fínsko, Austrália, Japonsko, Švédsko, Dánsko, Kórea a USA sa podľa správy nachádza nad prahom 100-percentnej penetrácie, čo predstavuje viac ako jedno bezdrôtové širokopásmové pripojenie na osobu. „Je tomu tak najmä preto, že spotrebitelia majú obvykle viac ako jedno online mobilné zariadenia,“ uzavrelo ministerstvo.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MF Ministerstvo financií SROECD Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj