Najväčším problémom krajiny je podľa Slovákov nezamestnanosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nezamestnanost
Foto: flickr.com

BRATISLAVA 26. júla (WEBNOVINY) – Najväčším problémom slovenského hospodárstva je podľa Slovákov nezamestnanosť. Vyplýva to z výsledkov najnovšieho prieskumu Eurobarometer. Nezamestnanosť ako problém totiž uviedlo až 58 percent opýtaných.

Rovnaký problém dominuje aj v Európskej únii ako celku, kde nezamestnanosť označilo 48 percent opýtaných. Druhým najväčším problémom krajiny je podľa Slovákov ekonomická situácia, ktorú uviedlo 35 percent opýtaných a za tretí najpálčivejší problém napriek stagnujúcim cenám označilo 22 percent opýtaných infláciu.

Rast cien ako osobný problém

Rast cien pritom ešte horšie vnímajú Slováci ako osobný problém. V tomto prípade ju totiž označilo až 41 percent opýtaných a rovnaký problém trápi najviac aj celkovo obyvateľov Európskej únie.

Na druhom mieste v osobnom živote Slováci najhoršie hodnota finančnú situáciu domácností s podielom 22 percent a až tretím najpálčivejším problémom, ktorý sa Slovákov dotýka, je nezamestnanosť a zdravotné a sociálne zabezpečenie. Obe tieto oblasti uviedlo zhodne 21 percent opýtaných.

Slovenská vláda má nízku dôveru

Viac ako polovica Slovákov si pritom myslí, že dopad krízy na zamestnanosť už dosiahol svoj vrchol. Naopak 45 percent očakáva, že to najhoršie v tejto oblasti ešte len príde.

Najviac dôvery v riešení následkov krízy pritom Slováci z jednotlivých inštitúcií vkladajú do Európskej únie a zoskupenia G20, ktoré uviedlo zhodne 27 percent opýtaných. Až potom nasleduje slovenská vláda, ktorej v tejto oblasti dôveruje 14 percent opýtaných.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať