Agentúra Fitch potvrdila väčšinu ratingov Ruska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Ukrajine sú ruskí tajní aj vojaci, USA majú fotografie
Ľudia zhromaždení počúvajúc pro-ruského hovorcu na barikádach pred ukrajinským miestnym úradom bezpečnostných služieb v Luhansku. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. júla (WEBNOVINY) – Medzinárodná ratingová agentúra Fitch potvrdila Rusku dlhodobý emisný rating (IDR) v zahraničnej a domácej mene na stupni BBB s negatívnym výhľadom. Krátkodobý emisný rating v zahraničnej mene agentúra krajine potvrdila na úrovni F3. Rating dlhodobých nezabezpečených záväzkov v zahraničnej a domácej mene tiež potvrdila, a to na stupni BBB. Stropný rating krajiny Fitch znížil na stupeň BBB z úrovne BBB+.

Agentúra konštatovala, že zhoršenie bezpečnostnej situácie na východnej Ukrajine vyvolalo napätie vo vzťahoch Ruska s Európskou úniou a USA. Washington nedávno sprísnil sankcie voči Moskve a EÚ aj USA pravdepodobne budú reagovať na tragické udalosti zo 17. júla (zostrelenie malajzijského lietadla, pozn. redakcie) uvalením ďalších sankcií, uviedol Fitch. To podľa agentúry utlmí prílev kapitálu do Ruska a prípadne to povedie k vyššiemu odlevu kapitálu.

Fitch konštatoval, že v súčasnosti je významnou podporou ratingu Ruska jeho dobrá finančná bilancia, ktorá sa v podstate nezhoršila. Sankcie a medzinárodné napätie však poškodia ekonomický rast krajiny a prípadne môžu Rusko zatlačiť do recesie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Fitch Ratings