Jedna z najväčších nemeckých bánk chce zrušiť stovky miest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Commerzbank
Commerzbank Foto: SITA, AP

FRANKFURT 28. júla (WEBNOVINY) – Nemecká Commerzbank, ktorá je druhým najväčším peňažným ústavom krajiny, rozširuje svoj program šetrenia a plánuje zrušiť vyše 450 pracovných pozícii nad rámec prebiehajúceho programu reštrukturalizácie.

Uviedli to traja ľudia oboznámení s problematikou. Na minulotýždňovom zhromaždení zamestnancov predstavitelia závodnej rady oznámili, že banka chce do roku 2017 zrušiť 350 miest na svojom finančnom oddelení vo Frankfurte a 100 miest v Duisburgu a Berlíne. Povedali to ľudia, ktorí sa na zhromaždení zúčastnili.

Commerzbank, v ktorej práve prebieha radikálny program znižovania nákladov, pričom ide už o druhý takýto program za štyri roky, oznámila, že zruší 5 200 zo svojich zhruba 45 tisíc pracovných pozícií. Banka sa s ťažkosťami reštrukturalizuje po tom, ako v roku 2009 dostala núdzovú pomoc 18 mld. eur po neúspešnej fúzii s Dresdner Bank.

Iné nemecké banky tiež znižujú počet zamestnancov, keďže reštrukturalizujú svoje podnikanie po období finančnej krízy. Účtovnícku prácu 450 ľudí, ktorých pozície Commerzbank plánuje zrušiť, chce čiastočne presunúť do svojich interných nízkonákladových firiem, ako je napríklad poľská Ceri.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať