Európska komisia odložila rozhodnutie o prevzatí Holcimu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Holcim
ilustračné foto Foto: SITA/AP

BRUSEL 29. júla (WEBNOVINY) – Európska komisia (EK) posunula termín, dokedy má rozhodnúť, či povolí prevzatie španielskej divízie koncernu Holcim mexickým konkurentom Cemex, o jeden týždeň na 12. septembra. Komisia o tom informovala v utorok na svojej internetovej stránke. Zdroje agentúry Reuters tento mesiac uviedli, že plánovaná transakcia podľa komisie vyvoláva vážne obavy z ohrozenia hospodárskej súťaže.

Dohodu o prevzatí španielskych aktivít Holcimu preveruje komisia od apríla. V predbežnej správe konštatovala, že prevzatie by mohlo výrazne obmedziť súťaž na trhu s cementom v niektorých častiach Španielska. Ústupky ponúknuté Cemexom podľa agentúry Reuters komisia vyhodnotila ako nedostatočné.

Koncern Holcim s centrálou vo Švajčiarsku je jedným z najväčších svetových dodávateľov cementu a kameniva, ako aj nadväzujúcich produktov, čerstvého betónu a asfaltu a súvisiacich služieb.

Pôsobí aj na Slovensku, prostredníctvom spoločnosti Holcim (Slovensko), a.s., ktorá je na domácom trhu najväčším výrobcom a dodávateľom stavebných materiálov a súvisiacich služieb. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri SR od prvého februára 1992.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie EK Európska komisia