Ceny ropy Brent klesli pre nízky dopyt, oslabilo aj zlato

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ropa
Foto: SITA/AP

NEW YORK 31. júla (WEBNOVINY) – Ceny ropy Brent v stredu oslabili, keďže objem dodávok na európske a ázijské trhy prekračuje aktuálny dopyt. Zlacnela aj americká ropa, a to aj napriek správe Federálneho úradu pre energetiku (EIA), podľa ktorej sa zásoby komodity v krajine tento týždeň znížili o 3,7 miliónov barelov. Ceny ropy Brent klesli o 1,21 dolára na 106,51 dolárov za barel. Ľahká americká ropa zlacnela o 70 centov na 100,27 dolárov za barel.

Ceny zlata v stredu klesli po tom, čo americká centrálna banka (Fed) konštatovala, že trh práce v USA zatiaľ neobnovil svoj plný potenciál a preto sa neponáhľa so zvyšovaním úrokových sadzieb. Trhy netrpezlivo čakali na závery dvojdňového zasadnutia Fed-u a prípadné signály, že menovú politiku môže sprísniť skôr, než sa pôvodne plánovalo.

Vyššie úrokové sadzby by znížili dopyt po zlate ako bezpečnej investícii. Spotová cena zlata bola o 18:34 GMT na úrovni 1 295,79 dolárov za uncu, čo bolo o 0,2 percenta menej ako záverečná hodnota z utorka. Septembrové dodávky zlata na divízii COMEX newyorskej komoditnej burzy zlacneli o 3,40 dolárov na 1 294,90 dolárov za uncu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie FED Americká centrálna banka