VÚB banka rozširuje ponuku o nový podielový fond

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
* zľava platná len pre Flexipôžičku na bývanie, nie je možná kombinácia oboch zliav pri jednom úvere Foto: VÚB, a.s.

BRATISLAVA 1. augusta (WBN/PR) – VÚB banka rozšije svoju ponuku investičných produktov o nový aktívne riadený podielový fond VÚB AM FLEXIBLE MAGNIFICA FUND. Až do konca augusta doň môžu záujemcovia investovať bez vstupného poplatku.

VÚB AM FLEXIBLE MAGNIFICA FUND je aktívne riadený otvorený zmiešaný fond spoločnosti VÚB Asset Management. Je určený záujemcom o stredno- až dlhodobé investovanie pri strednej miere rizika. Investovať bude predovšetkým do štátnych dlhopisov, podielových listov iných podielových fondov zameraných na dlhopisové, akciové alebo komoditné trhy. Majetok vo fonde bude aktívne riadený, t.j. štruktúra investícií sa bude dynamicky meniť na základe aktuálneho vývoja na finančných trhoch. Podiel investícií zameraných na komoditné trhy bude maximálne 20% hodnoty majetku podielového fondu a v prípade akciových trhov maximálne 50% hodnoty majetku.

Cieľom fondu je dosiahnuť vyššie zhodnotenie investícií v porovnaní s dlhodobými bankovými produktmi súčasne s optimalizáciou rizika. Spoliehať sa bude najmä na aktívne riadenie – flexibilné umiestňovanie aktív podľa aktuálneho vývoja na finančných trhoch.

V čase nízkych úrokových sadzieb na termínovaných vkladoch ponúkame klientom akceptujúcim určitú mieru rizika alternatívu s vyšším zhodnotením. Zárukou kvality sú ľudia s bohatými skúsenosťami, ktorí fond riadia,“ hovorí Stanislava Imrichová, riaditeľka odboru Produktový manažment VÚB banky. Fond bude využívať znalosti a skúsenosti najlepších manažérov spoločnosti Eurizon, ktorá patrí do skupiny Intesa Sanpaolo a je jedným z najväčších správcov na talianskom trhu.

Upozornenie:

S investíciou do podielových fondov je spojené riziko. Hodnota investície môže rásť, stagnovať alebo aj klesať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy. Štatúty, predajné prospekty a zjednodušené predajné prospekty podielových fondov VÚB Asset Management, správ. spol., a.s. (VÚB AM), sú k dispozícii na všetkých predajných miestach VÚB, a.s., v sídle VÚB AM a na internetovej stránke www.vubam.sk. V súlade so schválenými štatútmi podielových fondov VÚB AM môže podiel cenných papierov alebo nástrojov peňažného trhu vydaných alebo zaručených štátmi uvedenými v štatútoch jednotlivých podielových fondov prekročiť 35 % hodnoty majetku vo fonde, pričom môže dosiahnuť až 100 % tejto hodnoty.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie VÚB Všeobecná úverová banka