Sankcie voči Rusku by nemali zasiahnuť ceny OMV, majú dohodu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
OMV
OMV Foto: OMV.com

VIEDEŇ 5. augusta (WEBNOVINY) – Európske sankcie voči Rusku nemajú vplyv na rakúsku spoločnosť OMV. Tá totiž neočakáva žiadny nárast cien plynu vzhľadom na dlhodobé kontrakty so spoločnosťou Gazprom. Uviedol to v pondelok šéf spoločnosti OMV Gerhard Roiss.

Spoločnosť OMV nepredpokladá žiadne prerušenia dodávok plynu z Ukrajiny. Zo stanoviska spoločnosti ďalej vyplýva, že jej rakúske zásobníky plynu sú v súčasnosti plné na 84 percent, úplne plné by mali byť do konca septembra.

Viac o napätej situácii sa dočítate

—-> TU.

Roiss taktiež pre magazín Profil uviedol, že sankcie proti Moskve nebudú mať vplyv na plánovaný ropovod Južný prúd. „Nevidím žiadny vplyv,“ povedal. Spoločnosť OMV v júni podpísala dohodu so spoločnosťou Gazprom.

Spoločnosti sa dohodli na rozšírení ropovodu do Rakúska. Roiss uviedol, že si je istý, že Brusel ropovod akceptuje, napriek výhradám predstaviteľov EÚ.

Gerhard Roiss a šéf ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom Alexej Miller v júni podpísali dohodu o výstavbe rakúskej časti plynovodu Južný prúd. Ten má od roku 2017 prepravovať ruský zemný plyn do Rakúska. Vzhľadom na súčasný konflikt na Ukrajine je samotný projekt Južný prúd sporný.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie GazpromOMV