Rusko zvažuje, že zakáže európskym linkám prelet nad územím

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V podvozku amerického vojenského lietadla našli telo chlapca
V podvozku amerického vojenského lietadla našli telo chlapca. Foto: SITA/ AP

MOSKVA 5. augusta (WEBNOVINY) – Rusko by mohlo obmedziť lety európskych spoločností nad svojím územím, prípadne im zakázať, aby používali transsibírske trasy. Leteckým spoločnostiam by sa tak zvýšili náklady spojené s letmi do Ázie. Rusko by týmto spôsobom mohlo zareagovať na sankcie, ktoré uplatňuje EÚ v súvislosti so situáciou na Ukrajine. Informoval o tom denník Vedomosti.

Viac o napätej situácii sa dočítate

—-> TU.

Zákaz sa nedotkne len európskych spoločností ako Lufthansa, British Airways, či Air France. Ovplyvní aj spoločnosť Aeroflot, ktorá od leteckých spoločností získava prostriedky na poplatkoch za prelet.

O možných obmedzeniach letov nad ruským územím budú hovoriť ministri zahraničia a dopravy. Ruské ministerstvo dopravy a taktiež úrad pre civilné letectvo odmietli tieto správy komentovať.

Minulý týždeň musel ruský prepravca Dobroľot zastaviť všetky lety, pretože sankcie voči Rusku viedli k zrušeniu jeho lízingovej zmluvy na lietadlá. Dobroľot lietal aj na Krym, teda na územie, ktoré Rusko anektovalo v marci. Firma Dobroľot funguje popri štátnej spoločnosti Aeroflot.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať