Kórejská firma zamestná na Kysuciach stovky ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
KRÁSNO NAD KYSUCOU
Foto: SITA/Milo Fabian

KRÁSNO NAD KYSUCOU 14. augusta (WEBNOVINY) – Spoločnosť Hyunnam SK, s. r. o. kórejskej korporácie Youngsan Glonet Corporation plánuje v Krásne nad Kysucou za 12 miliónov eur vybudovať závod na výrobu plastových odliatkov a protihlukového materiálu pre automobilový priemysel a postupne zamestnať až 750 ľudí.

Rokujú o výške daňových úľav

Podľa ministra hospodárstva Pavla Pavlisa štát pomôže investorovi formou daňovej úľavy, pričom o jej výške ešte rokujú. „Investor oznámil, že v prvej fáze plánuje vytvoriť 250 a v druhej až 500 pracovných miest pri investícii 12 miliónov eur. Hlavne v takomto regióne je každé pracovné miesto veľmi dôležité,“ povedal minister hospodárstva.

Podľa Pavlisa so zástupcom kórejského investora Jong Bum Parkom plánuje ministerstvo spolupracovať aj v iných odvetviach. „Pán Park je významný predstaviteľ kórejských investorov v Kórejskej republike. Plánuje zorganizovať konferenciu investorov, kde predstavíme Slovensko, takže som veľmi rád, že sme takéhoto partnera našli,“ dodal Pavlis.

Vytvorili špeciálnu skupinu

Ministerstvo hospodárstva chce zlepšiť spoluprácu s kórejskými investormi a pre tento účel vytvorilo aj špeciálnu pracovnú skupinu. „Po určitých analýzach spolupráce s kórejskými investormi sme prišli k tomu, že musíme s nimi viacej spolupracovať a pracovať. Nie je to možno len o vytváraní investícií, peniazoch a daňových úľavách, ale aj o tom, že na Slovensku žije viac ako dvetisíc kórejských pracovníkov a treba pre nich vytvárať také podmienky, aby sa tu cítili ako doma a aby vytvárali dobrý imidž Slovenska v zahraničí a hlavne v Kórei. A preto sme pripravení spolupracovať, či už s vyšším územným celkom na rozvoji spolupráce, napríklad v oblasti školstva a kultúry,“ povedal minister hospodárstva Pavol Pavlis.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pavol Pavlis